Keto Restaurant: 9 Tips voor Koolhydraatarm Uit EtenMet een beetje voorbereiding en kennis kun je gemakkelijk genieten van een heerlijke maaltijd in je favoriete restaurant zonder je keto-levensstijl in gevaar te brengen. Of je nu zin hebt in een steakhouse, een gezellig café of een chique diner, er zijn altijd keto-vriendelijke opties beschikbaar. In dit artikel geven we je enkele handige tips om met vertrouwen keto-vriendelijk te eten in restaurants, zodat je zowel je smaakpapillen als je dieetdoelen tevreden kunt stellen.

Doe vooronderzoek naar jouw Keto Restaurant

Voordat je een restaurant bezoekt, doe je best wat online research. De meeste eetgelegenheden hebben hun menu’s op hun website staan. Kijk uit voor gerechten die al laag zijn in koolhydraten of die gemakkelijk kunnen worden aangepast. Dit geeft je een idee van wat je kunt bestellen voordat je zelfs maar aankomt, waardoor verleidingen op het moment zelf verminderd worden.

Vraag naar aanpassingen

Chefs en koks zijn vaak bereid om menu-items aan te passen om aan dieetbehoeften te voldoen. Wees niet bang om te vragen. Dit kan betekenen dat je een saus aan de zijkant vraagt, een ingrediënt wegliet of een ander soort kookolie aanvraagt.

Kies voor vlees en groenten

Gerechten die gecentreerd zijn rondom vlees of vis zijn vaak een veilige keuze op het keto-dieet. Denk aan gegrilde kip, biefstuk of zalm. Let wel op sauzen en marinades, die suikers of koolhydraten kunnen bevatten. Het is altijd goed om te vragen.

Salades zijn je vriend

Een frisse salade met veel bladgroenten, enkele gezonde vetten zoals avocado, olijven of noten, en een eiwitbron kan een uitstekende keto-maaltijd zijn. Een restaurant met salades op de kaart is in een potentie een keto restaurant. Wees voorzichtig met croutons, fruit of suikerhoudende dressings. Vraag altijd naar de ingrediënten van de dressing of vraag deze apart.

Vermijd brood en zetmeel

Brood, pasta, rijst en aardappelen zijn duidelijke koolhydraatrijke bijgerechten die je moet vermijden. In plaats daarvan kun je vragen om extra groenten of een bijgerecht zoals een salade. Meer weten over andere voedingsmiddelen die je absoluut dient te vermijden, lees dan ons artikel: Wat mag je niet eten tijdens het Keto Dieet?

Brood is niet toegestaan als je keto wil eten in een restaurant

Wees voorzichtig met alcohol

Veel alcoholische dranken bevatten suiker of koolhydraten, vooral bier en zoete cocktails. Als je besluit te drinken, kies dan voor droge wijnen, sterke drank met een koolhydraatarme mixer of drankjes zoals een vodka soda.

Vraag naar de bereidingswijze

De manier waarop een gerecht wordt bereid, kan invloed hebben op de keto-vriendelijkheid. Gebakken voedsel wordt bijvoorbeeld vaak bereid met paneermeel of bloem. Vraag of je eten kan worden gegrild, gestoomd of gebakken in een gezond vet.

Vermijd verborgen koolhydraten

Zelfs als een gerecht koolhydraatarm lijkt, kunnen er verborgen koolhydraten in zitten, zoals in bouillons, sauzen of marinades. Aarzel niet om het personeel te vragen naar de ingrediënten of de bereidingswijze van een gerecht.

Geniet zonder schuldgevoel

Het volgen van een dieet betekent niet dat je niet kunt genieten van een avondje uit. Als je per ongeluk van je keto dieet afwijkt in een restaurant, zie dit dan als een geïsoleerde gebeurtenis en ga daarna gewoon verder met je keto-levensstijl.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *