Keto Chocolademousse

Ingrediënten:

  • 1 kop (240 ml) slagroom
  • 2 eetlepels (ongeveer 15g) ongezoet cacaopoeder
  • 1/4 kop (ongeveer 50g) maltitol
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom: Klop in een grote kom de slagroom totdat het dik maar nog steeds enigszins vloeibaar is.
  2. Cacaomengsel: In een andere kom, meng het cacaopoeder, maltitol, vanille-extract en een snufje zout.
  3. Combineren: Voeg het cacaomengsel toe aan de geklopte slagroom en meng goed, totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Laat opstijven: Verdeel de mousse over 4 dessertbekers of schaaltjes. Plaats deze in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
  5. Garneren en serveren: Voordat je het serveert, kun je naar wens garneren met een toefje slagroom of wat cacaopoeder erover gestrooid.

Geschatte Macronutriënten per Portie (1/4e van het recept):

Let op: deze waarden zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de exacte ingrediënten en portiegrootte.

  • Calorieën: Ongeveer 200-220
  • Vet: 20-22g
  • Eiwit: 1-2g
  • Netto Koolhydraten: 2-3g (cacao bevat enkele netto koolhydraten)
  • Suikers: 0g (maltitol wordt niet meegeteld als suiker, maar let op de glycemische index)

Similar Posts

One Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *