Keto Chocolademousse
Ingrediënten:
- 1 kop (240 ml) slagroom
- 2 eetlepels (ongeveer 15g) ongezoet cacaopoeder
- 1/4 kop (ongeveer 50g) maltitol
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
Bereidingswijze:
- Klop de slagroom: Klop in een grote kom de slagroom totdat het dik maar nog steeds enigszins vloeibaar is.
- Cacaomengsel: In een andere kom, meng het cacaopoeder, maltitol, vanille-extract en een snufje zout.
- Combineren: Voeg het cacaomengsel toe aan de geklopte slagroom en meng goed, totdat er geen klontjes meer zijn.
- Laat opstijven: Verdeel de mousse over 4 dessertbekers of schaaltjes. Plaats deze in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Garneren en serveren: Voordat je het serveert, kun je naar wens garneren met een toefje slagroom of wat cacaopoeder erover gestrooid.
Geschatte Macronutriënten per Portie (1/4e van het recept):
Let op: deze waarden zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de exacte ingrediënten en portiegrootte.
- Calorieën: Ongeveer 200-220
- Vet: 20-22g
- Eiwit: 1-2g
- Netto Koolhydraten: 2-3g (cacao bevat enkele netto koolhydraten)
- Suikers: 0g (maltitol wordt niet meegeteld als suiker, maar let op de glycemische index)
One Comment